sv header home

Lid worden

Mijnheer / mevrouw ,

Onderstaand willen wij u in het kort aangeven hoe je lid kunt worden van de schietvereniging Sint Joris.

Verkrijgen van het  lidmaatschap.

Een ieder van achttien jaar en ouder kan in principe worden toegelaten als lid van de vereniging. Je kunt jezelf aanmelden als aspirant, na een kenningsmakingsgesprek en het inleveren van het volledig ingevuld inschrijfformulier voorzien van een recente pasfoto.

Ook dient u een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren. Uw pasfoto wordt gescand en ontvang je weer terug.

U dient de eerste helft van het inschrijfgeld te voldoen, € 75.- ( € 150 totaal gedeeld door twee).Ook het cursusgeld, € 60,00 dient te worden voldaan.

Hierna moet een aspirant lid tenminste twaalf aaneengesloten instructieavonden bijwonen.

Deze worden uitsluitend op woensdag avond gegeven. Op instructieavonden dien je om 19.00 uur aanwezig te zijn en kun je vijf kaarten van ieder vijf schoten schieten onder begeleiding van een instructeur. Deze instructeur brengt je de grondbeginselen van de schietsport bij en legt u uit hoe u veilig met een vuurwapen om dient te gaan.

Indien je verhinderd bent die je dit zo vroeg mogelijk (het liefst een week van te voren) te melden bij de instructeurs. In noodgevallen mag dit op instructieavonden gebeuren ( 0180-422648).

Een aspirant die driemaal zakt voor het 'examen' kan niet als lid worden aangenomen. Na deze instructie gaat een periode van zes maanden in waarin je als aspirantlid van onze vereniging wordt aangenomen. 

Na deze periode beslist het bestuur in samenspraak met de ballotagecommissie of  je als gewoon lid aangenomen kan worden.

Het bestuur onderzoekt of er redenen zijn om je niet aan te nemen als lid van onze vereniging. Doorslaggevende voorwaarden zijn het verkrijgen van een VOG, dat er te zijner tijd aan je een verlof tot het voorhanden hebben van ( schiet ) wapens wordt verstrekt. Indien deze niet worden verstrekt kan je geen lid worden van onze vereniging, omdat de vereniging er van uit gaat dat een sportschutter over een eigen wapen dient te beschikken om serieus de schietsport te kunnen beoefenen. Tevens dien je de Nederlandse taal redelijk te beheersen. Discussie over het niet toelaten tot onze vereniging is niet mogelijk

Copyright © S.V. Sint Joris    -    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    -    Beheer    -    Website door Djen Design